fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka nadziewana cukinią i komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b0bf546-01f0-484a-a1cb-736af3dcb90d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryka nadziewana cukinią i komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż zmięknie)
  • Następnie przenosimy cukinię do miski, dodajemy komosę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Z papryk odcinamy „czapeczki” czyli górne części, usuwamy gniazda nasienne i nadziewamy wnętrze komosą z cukinią
  • Papryki przenosimy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy papryki z piekarnika, posypujemy pokruszoną fetą, ponownie przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika jeszcze na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z papryką.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (920 g)
  • Komosa ryżowa biała (360 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Ser feta (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy na pół Ogórka kroimy w plasterki Na patelni prażymy pestki dyni przez ok. 1-2 minuty, często mieszając Do miski wkładamy wszystkie składniki i lekko mieszamy (sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem)

WIĘCEJ >

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Miks wędlin z miksem sałat

Wędliny układamy na talerzu Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

WIĘCEJ >