fbpx
logo
Szukaj
open close

Papryka nadziewana cukinią i komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8b0bf546-01f0-484a-a1cb-736af3dcb90d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Papryka nadziewana cukinią i komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż zmięknie)
  • Następnie przenosimy cukinię do miski, dodajemy komosę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Z papryk odcinamy „czapeczki” czyli górne części, usuwamy gniazda nasienne i nadziewamy wnętrze komosą z cukinią
  • Papryki przenosimy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie wyciągamy papryki z piekarnika, posypujemy pokruszoną fetą, ponownie przykrywamy folią i wkładamy do piekarnika jeszcze na ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z papryką.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (920 g)
  • Komosa ryżowa biała (360 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Ser feta (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok kostki kładziemy roszponkę i rukolę Dodajemy pomidorki przekrojone na połówki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).

WIĘCEJ >

Łosoś panierowany orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem) Rybę kładziemy na blachę i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Tłuszcz (masło) roztapiamy i przelewamy do miski Orzechy oraz zieleninę…

WIĘCEJ >