fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Papryka nadziewana mięsem mielonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e0952b4-5a65-4dfe-9986-9b747eeb185b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Papryka nadziewana mięsem mielonym

Przygotowanie

  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Z papryk odcinamy wierzchy i odkładamy na bok, a wnętrze papryk wydrążamy
  • Papryki wkładamy do wrzącej wody na ok. 2 minuty, a następnie odcedzamy
  • Do garnka wlewamy bulion, wsypujemy ryż i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy orzechy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso oraz cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przecier, zieleninę oraz ryż i całość dokładnie mieszamy
  • Do papryk nakładamy zawartość patelni, a następnie układamy papryki ciasno w naczyniu żaroodpornym
  • Następnie przykrywamy papryki wierzchami, wlewamy do naczynia wodę i wkładamy do piekarnika na ok. 40-45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia nadziewanych papryk.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (920 g)
  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Wieprzowina mięso mielone (125 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Przecier pomidorowy (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Orzechy piniowe (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią

Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię, czosnek oraz skórkę z…

WIĘCEJ >

Domowe enchiladas z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę ze szczypiorkiem osobno, drobno siekamy Pomidory kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, mięso oraz przyprawy (kmin i chili) i smażymy przez…

WIĘCEJ >