fbpx
logo
Szukaj
open close

Pascha z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c04649f03-85ce-4b33-8c25-624bc288a108
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pascha z bakaliami

Przygotowanie

  • Cukier mielimy w młynku do kawy
  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy śmietanę i miksujemy
  • Do rondla wlewamy mleko i zagotowujemy
  • Do gotującego się mleka dolewamy jaja ze śmietaną i ogrzewamy chwilę na wolnym ogniu, aż powstanie serek (nie zaprowadzamy do zagotowania)
  • Masa powinna wyglądać tak, jakby się zważyła
  • Rondel ściągamy z kuchenki, serek przelewamy przez sitko i odkładamy do ostygnięcia
  • Tłuszcz ucieramy mikserem z cukrami
  • Do tłuszczu dodajemy stopniowo po łyżce ostudzonego serka i miksujemy
  • Na koniec wrzucamy do masy bakalie i dokładnie mieszamy
  • Miskę (najlepiej salaretkę) wykładamy gazą i przekładamy do niej masę
  • Następnie obciążamy z góry talerzem
  • Miskę wkładamy do lodówki i schładzamy paschę
  • Przed podaniem wyciągamy paschę z miski i usuwamy gazę
  • Opcjonalnie na wierzch paschy możemy ułożyć owoce świeże lub z puszki np. brzoskwinię i posypać dodatkowo orzechami np. pistacjami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko krowie (1500 g)
  • Jajo kurze (255 g)
  • Cukier trzcinowy (250 g)
  • Masło (200 g)
  • Śmietana 18% (180 g)
  • Morela suszona (25 g)
  • Daktyl (25 g)
  • Rodzynki (25 g)
  • Figa suszona (25 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (25 g)
  • Migdał (25 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Gaza, Lodówka, Mikser, Miska, Młynek elektryczny, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe mini pączki

Do miski wsypujemy babkę jajowatą, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odkładamy na ok. 10 minut, aby napęczniała Do drugiej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Do trzeciej miski wkładamy wszystkie mokre składniki (poza olejem)…

WIĘCEJ >