fbpx
logo
Szukaj
open close

Pascha z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c04649f03-85ce-4b33-8c25-624bc288a108
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pascha z bakaliami

Przygotowanie

  • Cukier mielimy w młynku do kawy
  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy śmietanę i miksujemy
  • Do rondla wlewamy mleko i zagotowujemy
  • Do gotującego się mleka dolewamy jaja ze śmietaną i ogrzewamy chwilę na wolnym ogniu, aż powstanie serek (nie zaprowadzamy do zagotowania)
  • Masa powinna wyglądać tak, jakby się zważyła
  • Rondel ściągamy z kuchenki, serek przelewamy przez sitko i odkładamy do ostygnięcia
  • Tłuszcz ucieramy mikserem z cukrami
  • Do tłuszczu dodajemy stopniowo po łyżce ostudzonego serka i miksujemy
  • Na koniec wrzucamy do masy bakalie i dokładnie mieszamy
  • Miskę (najlepiej salaretkę) wykładamy gazą i przekładamy do niej masę
  • Następnie obciążamy z góry talerzem
  • Miskę wkładamy do lodówki i schładzamy paschę
  • Przed podaniem wyciągamy paschę z miski i usuwamy gazę
  • Opcjonalnie na wierzch paschy możemy ułożyć owoce świeże lub z puszki np. brzoskwinię i posypać dodatkowo orzechami np. pistacjami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko krowie (1500 g)
  • Jajo kurze (255 g)
  • Cukier trzcinowy (250 g)
  • Masło (200 g)
  • Śmietana 18% (180 g)
  • Morela suszona (25 g)
  • Daktyl (25 g)
  • Rodzynki (25 g)
  • Figa suszona (25 g)
  • Orzech pistacjowy (bez łupin) (25 g)
  • Migdał (25 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Gaza, Lodówka, Mikser, Miska, Młynek elektryczny, Rondel, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Uczta z owoców morza z pomidorami

Jeden homar powinien ważyć ok. 500 g W garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy homary głową do dołu i gotujemy tak, aby woda cały czas wrzała (homara rozmrożonego gotujemy przez ok. 3-5 minut, żywego…

WIĘCEJ >

Owsianka – króliczek

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Jabłko…

WIĘCEJ >

Kokosowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Orzechy drobniej siekamy Czekoladę łamiemy na kawałki i drobniej siekamy Do miski wkładamy masło orzechowe, dodajemy cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i dokładnie mieszamy Dodajemy orzechy i czekoladę,…

WIĘCEJ >

Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na niej wszystkie składniki (jak…

WIĘCEJ >