fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta fasolowa z jabłkiem i pieczoną papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5fc745f5-7448-4e11-8692-5deb16e60f6d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta fasolowa z jabłkiem i pieczoną papryką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Paprykę kroimy na kawałki (pestki usuwamy), kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Upieczoną paprykę przenosimy do szczelnie zamykanego woreczka i odkładamy do ostygnięcia (dzięki temu skórka będzie łatwiej odchodzić)
  • Papryki obieramy ze skórki
  • Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy jabłko, mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie zawartość patelni przenosimy do blendera, dodajemy paprykę oraz fasolę i całość blendujemy na gładką pastę
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Opcjonalnie możemy skropić pastę tłuszczem (np. oliwą) i posypać przyprawami (np. wędzoną, ostrą lub słodką papryką)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (210 g)
  • Jabłko (180 g)
  • Fasola biała z puszki (170 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta tapenade z czarnych oliwek

Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę (…)

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli (…)

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można (…)

WIĘCEJ >

Pasta z buraków i słonecznika

Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy (…)

WIĘCEJ >