fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta tapenade z czarnych oliwek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c13459c18-9138-4b41-8a77-c49ef7f968ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta tapenade z czarnych oliwek

Przygotowanie

  • Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera
  • Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę
  • Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz – tapenade powinno przypominać konsystencję gęstego sosu
  • Pastę przenosimy do miski, przykrywamy i wkładamy do lodówki
  • Chleb podpiekamy w tosterze i podajemy z pastą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwki czarne (300 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (280 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Anchois (sardela) (10 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciastka z owocami na ciepło

Żółtko rozmącamy z wodą (1/3 ilości) Owoce przenosimy do miski, dodajemy połowę cukru pudru oraz mąkę i dokładnie mieszamy Następnie przenosimy zawartość miski do rondla i stawiamy na średnim ogniu Dolewamy pozostałą wodę, dodajemy skórkę…

WIĘCEJ >

Chleb z jabłkami i parmezanem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Jabłka kroimy na kawałki i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski wsypujemy mąkę, proszek…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >