fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta tapenade z czarnych oliwek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c13459c18-9138-4b41-8a77-c49ef7f968ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta tapenade z czarnych oliwek

Przygotowanie

  • Oliwki i anchosi kroimy na kawałki, po czym przenosimy do blendera
  • Zieleninę siekamy, dodajemy do blendera i miksujemy na pastę
  • Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz – tapenade powinno przypominać konsystencję gęstego sosu
  • Pastę przenosimy do miski, przykrywamy i wkładamy do lodówki
  • Chleb podpiekamy w tosterze i podajemy z pastą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Oliwki czarne (300 g)
  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (280 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Anchois (sardela) (10 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasta paprykowo-pomidorowa

Do miski wkładamy ser, dolewamy wodę i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę (…)

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 (…)

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy (…)

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy (…)

WIĘCEJ >