fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta kasztanowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c059222-0320-4c52-9754-fce8a44a60d8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta kasztanowa

Przygotowanie

  • Mamy otrzymać bardzo gęsty krem.
  • Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej. 
  • Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 łyżek np. miodu lipowego (250 g)
  • 5 łyżek mąki kasztanowej (60 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Sitko, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…

WIĘCEJ >

Dip z karczochami i szpinakiem

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do…

WIĘCEJ >

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.

WIĘCEJ >