Pasta kasztanowa
Pasta kasztanowa
Przygotowanie
- Mamy otrzymać bardzo gęsty krem.
- Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.
- Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.
Autor
Lista składników
- 10 łyżek np. miodu lipowego (250 g)
- 5 łyżek mąki kasztanowej (60 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Smalec czosnkowy
Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…
WIĘCEJ >Sos vinaigrette
Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…
WIĘCEJ >Dip z karczochami i szpinakiem
Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię. Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do…
WIĘCEJ >Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów
Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.
WIĘCEJ >