fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta kasztanowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c059222-0320-4c52-9754-fce8a44a60d8

Pasta kasztanowa

Przygotowanie

  • Mamy otrzymać bardzo gęsty krem.
  • Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej. 
  • Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 10 łyżek np. miodu lipowego (250 g)
  • 5 łyżek mąki kasztanowej (60 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Sitko, Słoik - duży
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Amarantus

Amarantus wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować ok. 20 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Seler naciowy

Łodygi selera myjemy Zjadamy w całości lub dzielimy na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Sok z cytryny

Cytrynę umyć Przekroić i wycisnąć sok

WIĘCEJ >

Sos pomidorowy

Pomidory dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając twarde rdzenie. Czosnek siekamy i dodajemy do pomidorów. Pomidory z czosnkiem blendujemy, po czym doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i na małym ogniu gotujemy ok. 15-20…

WIĘCEJ >