fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasta z pieczone kalafiora i masła orzechowego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9e4cbe49-98b0-4ee4-8996-52be782ace0d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z pieczone kalafiora i masła orzechowego

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Ugotowany kalafior przenosimy do miski, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Następnie przenosimy kalafior na papier i wkładamy do piekarnika na kilka minut, aby nabrał lekko złotego koloru
  • Upieczony kalafior odkładamy do ostygnięcia, po czym wkładamy do blendera
  • Dodajemy masło i dokładnie blendujemy na gładką pastę
  • Dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia past.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (500 g)
  • Masło orzechowe (z samych orzechów) (40 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasztet z ciecierzycy

Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (połowę oliwy) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Cebulę z ciecierzycą mielimy na standardowym sitku maszynki do miski Dodajemy pozostałe składniki (poza oliwą) i…

WIĘCEJ >

Pasztet z kiszonej kapusty i suszonych pomidorów

Kasze płuczemy na sitku i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę obieramy i drobno siekamy Kapustę, pomidory i zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >

Cytrynowy dżem z cukinii

Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy wodę i zagotowujemy, a następnie dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut (do miękkości) Dodajemy…

WIĘCEJ >