Pasta pieczarkowo-bazyliowa
Pasta pieczarkowo-bazyliowa
Przygotowanie
- Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki
- Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu
- Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie
- Miksujemy na gładką pastę
- Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny
- Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (400 g)
- Cebula (105 g)
- Tofu naturalne (100 g)
- Cytryna (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.