fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689aa612-b561-4a29-8d52-e22329f18a32
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Przygotowanie

  • Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki
  • Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu
  • Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie
  • Miksujemy na gładką pastę
  • Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny
  • Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Do podania możemy użyć świeżej posiekanej bazylii i orzechów laskowych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka świeża (400 g)
  • 12 listków bazylii świeżej (3 g)
  • 1 cebula biała (200 g)
  • ½ kostki tofu (100 g)
  • 1 cytryna świeża (80 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Pesto z buraków

Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…

WIĘCEJ >