fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689aa612-b561-4a29-8d52-e22329f18a32

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Przygotowanie

  • Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki
  • Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu
  • Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie
  • Miksujemy na gładką pastę
  • Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny
  • Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Do podania możemy użyć świeżej posiekanej bazylii i orzechów laskowych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka świeża (400 g)
  • 12 listków bazylii świeżej (3 g)
  • 1 cebula biała (200 g)
  • ½ kostki tofu (100 g)
  • 1 cytryna świeża (80 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >