fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689aa612-b561-4a29-8d52-e22329f18a32
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Przygotowanie

  • Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki
  • Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu
  • Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie
  • Miksujemy na gładką pastę
  • Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny
  • Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Tofu naturalne (100 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Indyjski sos

Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę i imbir. Pomidory pozbawiamy skóry i kroimy w kostkę.  Do cebuli dorzucamy pomidory, passatę, mleko kokosowe, gwiazdkę anyżu i przyprawę garam masala. Całość dusimy około 15 minut. Patelnię zdejmujemy z…

WIĘCEJ >

Ćwikła z chrzanem

Buraki myjemy, wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą Gotujemy do miękkości (zależy od buraków, czasem w godzinę, a czasem w półtorej się będą gotować) Jak sprawdzić czy burak jest ugotowany? Wbić w niego widelec, jak łatwo…

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej Strumień ma być cienki jak nić i lać się powoli Podczas dodawania tłuszczu cały czas…

WIĘCEJ >