fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasztet z ciecierzycy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c543bedd9-d865-455b-8cf6-631b3db39f9e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasztet z ciecierzycy

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (połowę oliwy)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Cebulę z ciecierzycą mielimy na standardowym sitku maszynki do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza oliwą) i blendujemy na jednolitą masę
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Keksówkę smarujemy tłuszczem (pozostałą oliwą) i przenosimy do niej masę
  • Następnie wkładamy keksówkę do piekarnika na ok. 45 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztetów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ciecierzyca z puszki (510 g)
  • Cebula (315 g)
  • Przecier pomidorowy (150 g)
  • Masło (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (4.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Foremka - keksówka, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prosty omlet proteinowy

Wszystkie składniki mieszamy lub blendujemy Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanym maśle

WIĘCEJ >

Warzywa z patelni

Wszystkie warzywa (poza papryką) obieramy Cebulę i por kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę kroimy w plastry Seler i paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz por i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >