fbpx
logo
Szukaj
open close

Pasztet grzybowo-ziołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cafd84f18-80e3-4cb8-aae4-17c468b07702
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasztet grzybowo-ziołowy

Przygotowanie

  • Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy na kawałki
  • Cebulki z zieleniną drobno siekamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy grzyby, cebulki oraz czosnek i smażymy przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Po tym czasie przenosimy zawartość patelni do miski i odstawiamy do ostygnięcia
  • Następnie dodajemy zieleninę i dokładnie mieszamy
  • Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, po czym wsypujemy do robota kuchennego i rozdrabniamy
  • Dolewamy tłuszcz (oliwę) i dokładnie miksujemy
  • Dodajemy mieszankę grzybową i ponownie dokładnie miksujemy
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Pasztet przenosimy do miski

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pasztetów.

Możesz użyć dowolnych ulubionych grzybów.

Pasztet możesz podawać z dodatkiem pieczywa.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Boczniak (świeży) (250 g)
  • Kurka – pieprznik jadalny (świeża) (250 g)
  • Orzech nerkowca (200 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Cebula dymka (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Estragon (świeży) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pasztet z wytrawnym sosem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy tłuszczem Cebulę z marchewką obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >