fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z wiśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasztet z wiśniami

Przygotowanie

  • Obieramy warzywa i wkładamy do garnka
  • Dodajemy mięso
  • Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie
  • Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz.
  • Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia
  • Mielimy mięso na zmianę z warzywami
  • Dodajemy wiśnie, mąkę kokosową i mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Wykładamy blaszkę papierem
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Pieczemy godzinę w 180 st. C

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego oraz ziela angielskiego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje na przygotowanie pasztetu oraz przepis na domowy chleb gryczany.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina łopatka (1200 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Wiśnia (świeża) (125 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Owoce jagodowe

Owoce umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >