fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z wiśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasztet z wiśniami

Przygotowanie

  • Obieramy warzywa i wkładamy do garnka
  • Dodajemy mięso
  • Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie
  • Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz.
  • Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia
  • Mielimy mięso na zmianę z warzywami
  • Dodajemy wiśnie, mąkę kokosową i mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Wykładamy blaszkę papierem
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Pieczemy godzinę w 180 st. C

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego oraz ziela angielskiego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje na przygotowanie pasztetu oraz przepis na domowy chleb gryczany.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina łopatka (1200 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Wiśnia (świeża) (125 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Sałata z orzechami włoskimi i awokado

Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach Dodać rukolę Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski Sałaty i…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >