fbpx
logo
Szukaj
open close

Patisony z ziołami i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c47ebe7cf-ddea-4b13-95b1-c2c1b5f39934
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Patisony z ziołami i czosnkiem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Patisony kroimy w ćwiartki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy wodę i smażymy do momentu, aż woda wyparuję, a patisony będą miękkie
  • Dodajemy sok z cytryny i zieleninę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem dyni.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (240 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Śmietana z ananasem

Do miski nakładamy śmietanę Ananasa obieramy, kroimy w kostkę i kładziemy na wierzch śmietany

WIĘCEJ >

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

Ogórka kroimy w pół plastry Paprykę kroimy w słupki Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek i orzechy siekamy Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem, dodajemy tuńczyka z orzechami i całość delikatnie…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…

WIĘCEJ >

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >