fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Patisony z ziołami i czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-147
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Patisony z ziołami i czosnkiem

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Patisony kroimy w ćwiartki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy wodę i smażymy do momentu, aż woda wyparuję, a patisony będą miękkie
  • Dodajemy sok z cytryny i zieleninę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użycie dyni.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia patison (mini) (240 g)
  • Cebula (210 g)
  • Woda (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dressing ziołowy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Brokuły z sosem serowym

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości) Ser pleśniowy kruszymy do garnka Fetę ścieramy na drobnych oczkach tarki do garnka z serem pleśniowym Do garnka dolewamy…

WIĘCEJ >

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >