Patisony z ziołami i czosnkiem
Patisony z ziołami i czosnkiem
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Patisony kroimy w ćwiartki
- Zieleninę drobno siekamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 30 sek.
- Dodajemy cebulę z patisonami i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dolewamy wodę i smażymy do momentu, aż woda wyparuję, a patisony będą miękkie
- Dodajemy sok z cytryny i zieleninę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 30 sek.
- Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem dyni.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (240 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Zioła prowansalskie (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.