fbpx
logo
Szukaj
open close

Pesto ziołowe z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8783f59-3122-4886-bfef-b7a759d40549
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pesto ziołowe z jarmużu

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera
  • Do blendera dodajemy drożdże i całość dokładnie blendujemy
  • Cały czas blendując stopniowo dolewamy tłuszcz
  • Jeśli pesto jest zbyt gęste – możemy dodać trochę wody

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pesto.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jarmuż (90 g)
  • Bazylia (świeża) (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (55 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Drożdże w proszku (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rzodkiewka

Rzodkiewki myjemy Obcinamy liście i ogonki Zjadamy

WIĘCEJ >

Kala-mniaki

Kalafior gotujemy do miękkości i odcedzamy. Następnie całość miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki lub dozwolonymi ziołami Wykładamy do brytfanki wyłożonej papierem i posmarowanej olejem kokosowym. Zapiekamy w piekarniku do czasu, aż…

WIĘCEJ >

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z indyka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Blachę wykładamy folią aluminiową Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy i przenosimy do miski Do miski dodajemy mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość…

WIĘCEJ >