fbpx
logo
Szukaj
open close

Pesto ziołowe z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8783f59-3122-4886-bfef-b7a759d40549
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pesto ziołowe z jarmużu

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do blendera
  • Do blendera dodajemy drożdże i całość dokładnie blendujemy
  • Cały czas blendując stopniowo dolewamy tłuszcz
  • Jeśli pesto jest zbyt gęste – możemy dodać trochę wody

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pesto.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jarmuż (90 g)
  • Bazylia (świeża) (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (55 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Drożdże w proszku (6 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sos z zielonego pieprzu

Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu  Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Pieczony kokosowy dorsz

Każdy filet z ryby powinien ważyć ok. 140 g Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Rybę dokładnie oczyszczamy (usuwamy ości), osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami…

WIĘCEJ >

Paleo mizeria

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy dwie łyżki śmietanki kokosowej (może być też górna warstwa ze schłodzonej puszki mleka kokosowego). Ogórek dokładnie mieszamy ze śmietanką i dopraiwamy dwoma szczyptami soli i pieprzu….

WIĘCEJ >