fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczeń wieprzowa z młodymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c56e2d59b-0b4f-4463-80d9-640100653c63
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczeń wieprzowa z młodymi warzywami

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: w moździerzu ucieramy wszystkie przyprawy i czosnek (1/3 ilości), po czym dolewamy tłuszcz i mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą
  • Następnie mięso wkładamy do miski, przykrywamy i wkładamy do lodówki na min. 12 godz.
  • Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Warzywa obieramy i kroimy na kawałki
  • Mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego, dodajemy warzywa, posypujemy zieleniną (tymiankiem) i wkładamy do piekarnika na ok. 1,5 godz. (w połowie pieczenia obracamy mięso na drugą stronę)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina szynka (surowa) (1500 g)
  • Ziemniak (500 g)
  • Marchew (250 g)
  • Cebula (250 g)
  • Czosnek (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Tymianek (świeży) (9 g)
  • Majeranek suszony (6 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Liść laurowy (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Moździerz, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Skrzydełka z kurczaka

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, musztardę, ketchup oraz majonez i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i bakaliami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu),…

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >