fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Angielska pieczeń wołowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-280
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Angielska pieczeń wołowa

Przygotowanie

  • Marchewki z pasternakami obieramy i kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości masła i oliwę)
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso na talerz
  • Na patelnię wrzucamy warzywa i podsmażamy przez ok. 10 minut, a następnie przenosimy na talerz
  • Do garnka wkładamy mięso, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godz.
  • Dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z garnka mięso i warzywa, przenosimy do miski i przykrywamy folią
  • Do miski osobnej miski wsypujemy mąkę, dolewamy trochę bulionu i dokładnie mieszamy
  • Mieszankę przelewamy do pozostałego bulionu, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Na talerze nakładamy mięso z warzywami i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (1250 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Ziemniak (400 g)
  • Marchew (300 g)
  • Pasternak (300 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Masło (50 g)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy pieczarki (blaszkami do góry), skrapiamy tłuszczem, posypujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Burger z jajem i ryżem

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Do miski wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy, żółtko jaja oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy tworząc burgery…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >