fbpx
logo
Szukaj
open close

Angielska pieczeń wołowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3fbce64f-c37f-4222-bdc2-e8ed18c37568
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Angielska pieczeń wołowa

Przygotowanie

  • Marchewki z pasternakami obieramy i kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości masła i oliwę)
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso na talerz
  • Na patelnię wrzucamy warzywa i podsmażamy przez ok. 10 minut, a następnie przenosimy na talerz
  • Do garnka wkładamy mięso, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godz.
  • Dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z garnka mięso i warzywa, przenosimy do miski i przykrywamy folią
  • Do miski osobnej miski wsypujemy mąkę, dolewamy trochę bulionu i dokładnie mieszamy
  • Mieszankę przelewamy do pozostałego bulionu, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Na talerze nakładamy mięso z warzywami i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (1250 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Ziemniak (400 g)
  • Marchew (300 g)
  • Pasternak (300 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kasza jaglana z orzechami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Następnie odcedzamy i nakładamy do misek Kaszę posypujemy orzechami i nasionami

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…

WIĘCEJ >

Ryż z cielęciną i bananem

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie…

WIĘCEJ >

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >