fbpx
logo
Szukaj
open close

Angielska pieczeń wołowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3fbce64f-c37f-4222-bdc2-e8ed18c37568
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Angielska pieczeń wołowa

Przygotowanie

  • Marchewki z pasternakami obieramy i kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (1/4 ilości masła i oliwę)
  • Kładziemy mięso i podsmażamy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso na talerz
  • Na patelnię wrzucamy warzywa i podsmażamy przez ok. 10 minut, a następnie przenosimy na talerz
  • Do garnka wkładamy mięso, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 2 godz.
  • Dodajemy warzywa i gotujemy przez ok. 30 minut
  • Po tym czasie wyciągamy z garnka mięso i warzywa, przenosimy do miski i przykrywamy folią
  • Do miski osobnej miski wsypujemy mąkę, dolewamy trochę bulionu i dokładnie mieszamy
  • Mieszankę przelewamy do pozostałego bulionu, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Na talerze nakładamy mięso z warzywami i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (1250 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Ziemniak (400 g)
  • Marchew (300 g)
  • Pasternak (300 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Włoska pieczeń z indyka z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Cebulę i marchew obieramy Cebulę, marchew i cukinię (…)

WIĘCEJ >

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

Mięso oczyszczamy i kroimy na kawałki w poprzek włókien Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry (…)

WIĘCEJ >

Pieczeń z indyka, komosa ryżowa i warzywa

Do miski wlewamy tłuszcz, miód oraz dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wylewamy marynatę i (…)

WIĘCEJ >

Pieczeń z karkówki w rozmarynie z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Włączamy piekarnik na 180 stopni 1 cebulę i czosnek obrać i pokroić na 4 części Marchew i pietruszkę obrać i (…)

WIĘCEJ >

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i (…)

WIĘCEJ >