fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c395ce19e-39e6-4496-bda3-1b4919a333af
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i kroimy na kawałki w poprzek włókien
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Bakłażana kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Dodajemy pieczarki z bakłażanem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 30 minut
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia pieczeni z innych rodzajów mięs.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (200 g)
  • Wołowina rostbef (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (120 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i mieszamy

WIĘCEJ >

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Kaszę i fasolkę…

WIĘCEJ >

Makaron z warzywami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość dusimy około 10 minut. Co jakiś czas możemy podlać odrobiną wody Dodajemy ugotowany…

WIĘCEJ >

Szpinak pieczony w papryce

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…

WIĘCEJ >