fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i kroimy na kawałki w poprzek włókien
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Bakłażana kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Dodajemy pieczarki z bakłażanem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 30 minut
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia pieczeni z innych rodzajów mięs.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bakłażan (200 g)
  • Wołowina rostbef (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (120 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paluszki z indyka w ziołowej panierce

Mięso kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm i długości ok. 10 cm Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy bułkę tartą, skórkę z cytryny, oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Do…

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i bakaliami

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu),…

WIĘCEJ >

Kurczak z jogurtem po bałkańsku

Mięso dokładnie płuczemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego Do miski wlewamy jogurt, dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Mięso polewamy jogurtową mieszanką i wkładamy do lodówki na ok….

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >