Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami
Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami
Przygotowanie
- Mięso oczyszczamy i kroimy na kawałki w poprzek włókien
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
- Bakłażana kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Dodajemy pieczarki z bakłażanem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dolewamy bulion i dusimy przez ok. 30 minut
- Dodajemy przyprawy i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia pieczeni z innych rodzajów mięs.
Autor
Lista składników
- Cebula (200 g)
- Wołowina rostbef (180 g)
- Pieczarka (świeża) (120 g)
- Bulion mięsny (100 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (20 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao
Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i mieszamy
WIĘCEJ >Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Rzodkiewkę kroimy w plastry Szczypiorek siekamy Kaszę i fasolkę…
WIĘCEJ >Makaron z warzywami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość dusimy około 10 minut. Co jakiś czas możemy podlać odrobiną wody Dodajemy ugotowany…
WIĘCEJ >Szpinak pieczony w papryce
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…
WIĘCEJ >