fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Włoska pieczeń z indyka z serem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-89
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Włoska pieczeń z indyka z serem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Cebulę i marchew obieramy
  • Cebulę, marchew i cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i połowę dodajemy do miski ze startymi warzywami
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Masę przenosimy wilgotnymi dłońmi na blachę i formujemy z niej „bochenek” o wymiarach ok. 20 cm x 7 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz. (co ok. 15-20 minut wylewamy z blachy powstały sos)
  • Pieczeń kroimy w plastry i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pieczeni.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk mięso mielone (750 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bułka tarta (100 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Jajo kacze (51 g)
  • Marchew (45 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cielęcina w sosie jeżynowym

Na talerz wysypujemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Mięso kroimy na kotlety o grubości ok. 3 cm, a następnie obtaczamy w mącę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Trufle kokosowo-czekoladowe

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

WIĘCEJ >