fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c650f409e-7603-4093-abc6-bf4529f04760
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy wszystkie przyprawy (soli połowę) i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy mięso i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Papryki kroimy w plasterki
  • Z grochu odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Usmażone mięso ściągamy z patelni i przenosimy do miski
  • Na patelnię dolewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz groch i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (460 g)
  • Kurczak pierś (450 g)
  • Ananas w puszce (300 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Marchew (135 g)
  • Sok z cytryny (bio) (100 ml)
  • Woda (100 ml)
  • Ketchup (75 g)
  • Cukier trzcinowy (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mąka ziemniaczana (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Gotowany kurczak z imbirem

Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę drobno siekamy Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy,…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese na makaronie z cukinii

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitcu Dynię obrać, wydrążyć pestki, pokroić na większe kawałki i posmarować 1 łyżką oleju kokosowego. Buraka umyć i owinąć w papier do pieczenia. Dynię razem z…

WIĘCEJ >

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na ok. 1 godz. Grill rozgrzewamy do temp. 200 st. C Kładziemy mięso i…

WIĘCEJ >