fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-333
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy wszystkie przyprawy (soli połowę) i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy mięso i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Papryki kroimy w plasterki
  • Z grochu odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Usmażone mięso ściągamy z patelni i przenosimy do miski
  • Na patelnię dolewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz groch i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (500 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Groch cukrowy (150 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Anyż mielony (0.5 g)
  • Goździk mielony (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Koper (ziele) suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy po chińsku z krewetkami

Krewetki dokładnie oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Imbir i czosnek obieramy Imbir, czosnek i chili drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka…

WIĘCEJ >

Ryż z cielęciną i bananem

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie…

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >