Wieprzowina z warzywami
Wieprzowina z warzywami
Przygotowanie
- Mięso kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
- Dodajemy wszystkie przyprawy (soli połowę) i dokładnie mieszamy
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier wykładamy mięso i odstawiamy na ok. 30 minut
- Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Papryki kroimy w plasterki
- Z grochu odcinamy końcówki i kroimy na pół
- Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
- Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas mieszając
- Usmażone mięso ściągamy z patelni i przenosimy do miski
- Na patelnię dolewamy pozostały tłuszcz
- Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy paprykę oraz groch i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 1 minutę
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (460 g)
- Kurczak pierś (450 g)
- Ananas w puszce (300 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Marchew (135 g)
- Sok z cytryny (bio) (100 ml)
- Woda (100 ml)
- Ketchup (75 g)
- Cukier trzcinowy (70 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Mąka ziemniaczana (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Imbir w proszku (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
- Curry w proszku (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa z papryką i kalarepą
Bulion zagotowujemy Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę Papryki kroimy w kostkę Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę…
WIĘCEJ >Omlet po japońsku
Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…
WIĘCEJ >Owsianka z winogronami
Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Kulki…
WIĘCEJ >Stek z tuńczyka z marchewką i nori
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Marchewki kroimy w cienkie plasterki, a płat wakame w małe prostokąty, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą oraz posypujemy solą Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na…
WIĘCEJ >