fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-99
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki dokładnie oczyszczamy, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy
  • Następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą i znów zagotowujemy
  • Ponownie odlewamy wodę, zalewamy świeżą, dodajemy sól i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
  • Następnie odcedzamy, ponownie zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy przez ok. 1,5 godz. (do miękkości)
  • Ugotowane żołądki odcedzamy i kroimy na kawałki (w dowolny sposób)
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Koper drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy żołądki, pieczarki, koper oraz cebulę i całość podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Następnie dolewamy mleko i całość dusimy do miękkości (ok. 7-8 minut)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Indyk żołądek (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Koper (świeży) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >

Warzywa z kurkumą

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Chrupiąca noga z kurczaka z ryżem z kalafiora

Chrupiąca noga z kurczaka Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Mięso oczyszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym Dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz tłuszcz i wszystko dokładnie wsmarowujmy w mięso…

WIĘCEJ >