fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c70919d-02e0-4e3b-944d-a1af50064d57
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki dokładnie oczyszczamy, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy
  • Następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą i znów zagotowujemy
  • Ponownie odlewamy wodę, zalewamy świeżą, dodajemy sól i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
  • Następnie odcedzamy, ponownie zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy przez ok. 1,5 godz. (do miękkości)
  • Ugotowane żołądki odcedzamy i kroimy na kawałki (w dowolny sposób)
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Koper drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy żołądki, pieczarki, koper oraz cebulę i całość podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Następnie dolewamy mleko i całość dusimy do miękkości (ok. 7-8 minut)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Koper (świeży) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron ryżowy z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki Z fasolki odcinamy końcówki, a następnie kroimy fasolkę na 3 części Brokuł i fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Pudding z owocami

Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy Dodajemy nasiona chia, mieszamy…

WIĘCEJ >

Owoce morza w warzywnym sosie

Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie Dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy Po 10 minutach dodajemy owoce morza i mleko kokosowe Dusimy przez kolejne 10 minut, po czym podajemy

WIĘCEJ >