fbpx
logo
Szukaj
open close

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c70919d-02e0-4e3b-944d-a1af50064d57
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki dokładnie oczyszczamy, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy
  • Następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą i znów zagotowujemy
  • Ponownie odlewamy wodę, zalewamy świeżą, dodajemy sól i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
  • Następnie odcedzamy, ponownie zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy przez ok. 1,5 godz. (do miękkości)
  • Ugotowane żołądki odcedzamy i kroimy na kawałki (w dowolny sposób)
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Koper drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy żołądki, pieczarki, koper oraz cebulę i całość podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Następnie dolewamy mleko i całość dusimy do miękkości (ok. 7-8 minut)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Koper (świeży) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa pieczarkowa z estragonem

W garnku zagotowujemy bulion Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w słupki Do wrzącego bulionu dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Dorsz pieczony z koperkiem i bazylią

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę (…)

WIĘCEJ >

Brukselka z pieczarkami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, ale nie za miękka – najlepiej (…)

WIĘCEJ >

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne (…)

WIĘCEJ >