fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczona rzodkiew

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72fb2314-9388-4eaa-b52e-67753947e6d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczona rzodkiew

Przygotowanie

  • Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki.
  • Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem.
  • Przyprawiamy solą, ziołami.
  • Wszystko mieszamy potrząsając miską lub po prostu mieszamy ręcznie.
  • Wykładamy warzywa na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
  • Pieczemy dopóki warzywa się nie zarumienią. Od czasu do czasu potrząsamy blachą by warzywa się poobracały i przyrumieniły ze wszystkich stron.
  • Jeśli mamy taką możliwość zmniejszamy temperaturę do 150 stopi i pieczemy z nawiewem.
  • Przed podaniem można  posypać posiekaną natką pietruszki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rzodkiew biała (440 g)
  • Cebula (105 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Majeranek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem. Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli).

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą

Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka rozbić…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >