fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczona rzodkiew

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72fb2314-9388-4eaa-b52e-67753947e6d4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczona rzodkiew

Przygotowanie

  • Rzodkiew myjemy i kroimy ją na pół, połówkę na ćwiartkę a później w kostkę.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Cebulę obieramy i kroimy na duże kawałki.
  • Warzywa przekładamy do miski i skrapiamy płynnym olejem.
  • Przyprawiamy solą, ziołami.
  • Wszystko mieszamy potrząsając miską lub po prostu mieszamy ręcznie.
  • Wykładamy warzywa na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika.
  • Pieczemy dopóki warzywa się nie zarumienią. Od czasu do czasu potrząsamy blachą by warzywa się poobracały i przyrumieniły ze wszystkich stron.
  • Jeśli mamy taką możliwość zmniejszamy temperaturę do 150 stopi i pieczemy z nawiewem.
  • Przed podaniem można  posypać posiekaną natką pietruszki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rzodkiew biała (440 g)
  • Cebula (105 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Majeranek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >

Czarny hummus

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia  Sezam,…

WIĘCEJ >