logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa pieczone a’la grillowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16f05fd6-6594-4632-bd8e-36623bec6cb1

Warzywa pieczone a’la grillowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16f05fd6-6594-4632-bd8e-36623bec6cb1

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut.
  • Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła.
  • Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je.
  • Posolone warzywa polewamy olejem lub oliwą i układamy w formie lub na blaszce.
  • Cebulę kroimy na ćwiartki, pora na kilka długich kawałków i umieszczamy je w formie z pozostałymi warzywami.
  • Całość „dekorujemy” liśćmi laurowymi i ziarenkami pieprzu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 160 stopni przez niecałą godzinę. Podajemy ze świeżymi ziołami.

Autor

Maria Chuchla
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 bakłażan
  • 1 duża papryka czerwona
  • 2 cukinie: zielona i żółta
  • 1 cebula czerwona
  • 1 por
  • kilka liści laurowych, ziaren pieprzu
  • świeże zioła np. bazylia, oregano, estragon
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć (…)

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl