logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa pieczone a’la grillowane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16f05fd6-6594-4632-bd8e-36623bec6cb1

Warzywa pieczone a’la grillowane

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut.
  • Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła.
  • Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je.
  • Posolone warzywa polewamy olejem lub oliwą i układamy w formie lub na blaszce.
  • Cebulę kroimy na ćwiartki, pora na kilka długich kawałków i umieszczamy je w formie z pozostałymi warzywami.
  • Całość „dekorujemy” liśćmi laurowymi i ziarenkami pieprzu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 160 stopni przez niecałą godzinę. Podajemy ze świeżymi ziołami.

Autor

Maria Chuchla
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 bakłażan
  • 1 duża papryka czerwona
  • 2 cukinie: zielona i żółta
  • 1 cebula czerwona
  • 1 por
  • kilka liści laurowych, ziaren pieprzu
  • świeże zioła np. bazylia, oregano, estragon
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. (…)

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do (…)

WIĘCEJ >

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl