logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczona włoszczyzna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-44

Pieczona włoszczyzna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-44

Przygotowanie

  • Warzywa obrać i pokroić na kawałki (ważne, aby kawałki były mniej więcej tej samej wielkości/grubości – wtedy upieką się równomiernie.)
  • Warzywa włożyć do dużego, płaskiego naczynia do zapiekania. Dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz obraną i przekrojoną na ćwiartki cebulę.
  • Całość polać tłuszczem kokosowym i 2-3 łyżkami wody.
  • Wymieszać. Oprószyć sporą ilością soli oraz ziołami. Ponownie dokładnie wymieszać.
  • Piec 30-40 minut w temperaturze 190-200 stopni.
  • W czasie pieczenia warzywa raz wymieszać, aby zapewnić równomierne pieczenie. Gotowe warzywa powinny być miękkie i delikatnie przyrumienione.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 średni seler (lub połówka dużego)
  • 3-4 ząbki czosnku (ale może być także cała główka przekrojona w poprzek na dwie części)
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 łyżki świeżych ziół (lub 1 łyżka suszonych) np. tymianek, rozmaryn i natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Agrest

Agrest umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Arbuz

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy (…)

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl