logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczona włoszczyzna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-44

Pieczona włoszczyzna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-44

Przygotowanie

  • Warzywa obrać i pokroić na kawałki (ważne, aby kawałki były mniej więcej tej samej wielkości/grubości – wtedy upieką się równomiernie.)
  • Warzywa włożyć do dużego, płaskiego naczynia do zapiekania. Dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz obraną i przekrojoną na ćwiartki cebulę.
  • Całość polać tłuszczem kokosowym i 2-3 łyżkami wody.
  • Wymieszać. Oprószyć sporą ilością soli oraz ziołami. Ponownie dokładnie wymieszać.
  • Piec 30-40 minut w temperaturze 190-200 stopni.
  • W czasie pieczenia warzywa raz wymieszać, aby zapewnić równomierne pieczenie. Gotowe warzywa powinny być miękkie i delikatnie przyrumienione.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 średni seler (lub połówka dużego)
  • 3-4 ząbki czosnku (ale może być także cała główka przekrojona w poprzek na dwie części)
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 łyżki świeżych ziół (lub 1 łyżka suszonych) np. tymianek, rozmaryn i natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Krem z kalafiora (wegański / wegetariański)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty (…)

WIĘCEJ >

Kefir jogurtowy

Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód (…)

WIĘCEJ >

Lody czekoladowe

Żółtka ubijamy z ertrolem, następnie (wciąż miksując) powoli dodajemy pozostale składniki. Z zamrażarki wyjmujemy pojemniki maszynki (jak w instrukcji danego sprzętu). Włączamy (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl