fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczona włoszczyzna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c290c64b4-65a5-455f-b52a-8eea4b2768ec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczona włoszczyzna

Przygotowanie

  • Warzywa obrać i pokroić na kawałki (ważne, aby kawałki były mniej więcej tej samej wielkości/grubości – wtedy upieką się równomiernie.)
  • Warzywa włożyć do dużego, płaskiego naczynia do zapiekania. Dodać przekrojone na pół ząbki czosnku oraz obraną i przekrojoną na ćwiartki cebulę.
  • Całość polać tłuszczem kokosowym i 2-3 łyżkami wody.
  • Wymieszać. Oprószyć sporą ilością soli oraz ziołami. Ponownie dokładnie wymieszać.
  • Piec 30-40 minut w temperaturze 190-200 stopni.
  • W czasie pieczenia warzywa raz wymieszać, aby zapewnić równomierne pieczenie. Gotowe warzywa powinny być miękkie i delikatnie przyrumienione.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (180 g)
  • Seler korzeń (170 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Natka pietruszki suszona (1 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Naczynie płaskie, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…

WIĘCEJ >

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >