fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony boczek w ziołach

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-89
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony boczek w ziołach

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier układamy plastry boczku, posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Wszystkie warzywa układamy na talerzu i skrapiamy tłuszczem
  • Obok sałatki układamy plastry boczku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem boczku.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Boczek wieprzowy wędzony (210 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Sałata masłowa (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Zioła prowansalskie (0.5 g)
  • Bazylia suszona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kuskus i serowa biedronka

Kuskus gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł i kalafior gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5-6 minut, a następnie odcedzamy Z sera formujemy kulkę Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki…

WIĘCEJ >

Kotlety fasolowe z chili

Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą Następnie przenosimy fasolę do miski i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy na drobnych…

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami

Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety,…

WIĘCEJ >