Pieczony boczek w ziołach

Pieczony boczek w ziołach
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier układamy plastry boczku, posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut
- Ogórka kroimy w plastry
- Pomidora kroimy w cząstki
- Wszystkie warzywa układamy na talerzu i skrapiamy tłuszczem
- Obok sałatki układamy plastry boczku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem boczku.
Autor
Lista składników
- Boczek wieprzowy wędzony (210 g)
- Pomidor (170 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Sałata masłowa (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.