fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony, ziołowy boczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f09240-36f7-41c7-8b82-ccb13ae8a3a0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony, ziołowy boczek

Przygotowanie

  • Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut
  • W międzyczasie robimy sałatkę.
  • Pomidora i ogórka kroimy w kostkę, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Mieszamy razem
  • Boczek podajemy na ciepło lub na zimno z sałatką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twoim aktualnym zaleceniom żywieniowym – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Boczek może podać z sałatą tak by przypominały kanapki.

Masa boczku podanego w składnikach jest przed obróbką termiczną.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Boczek bez kości (200 g)
  • 2 kiszone ogórki (120 g)
  • 6 liść sałaty masłowej (200 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >

Keto kulki kolorowe

Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…

WIĘCEJ >

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę W garnku rozgrzewamy masło…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone w dowolny sposób jabłko, posiekane orzechy Posypujemy wierzch komosanki cynamonem i podajemy

WIĘCEJ >