fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony, ziołowy boczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f09240-36f7-41c7-8b82-ccb13ae8a3a0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony, ziołowy boczek

Przygotowanie

  • Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut
  • W międzyczasie robimy sałatkę.
  • Pomidora i ogórka kroimy w kostkę, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Mieszamy razem
  • Boczek podajemy na ciepło lub na zimno z sałatką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twoim aktualnym zaleceniom żywieniowym – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Boczek może podać z sałatą tak by przypominały kanapki.

Masa boczku podanego w składnikach jest przed obróbką termiczną.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Boczek bez kości (200 g)
  • 2 kiszone ogórki (120 g)
  • 6 liść sałaty masłowej (200 g)
  • 1 pomidor czerwony (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >