fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony, ziołowy boczek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95f09240-36f7-41c7-8b82-ccb13ae8a3a0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony, ziołowy boczek

Przygotowanie

  • Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut
  • W międzyczasie robimy sałatkę.
  • Pomidora i ogórka kroimy w kostkę, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Mieszamy razem
  • Boczek podajemy na ciepło lub na zimno z sałatką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z boczkiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Boczek wieprzowy parzony (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Sałata masłowa (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz ziołowy (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy (…)

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez (…)

WIĘCEJ >

Omlet z wędzonym boczkiem

Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz. Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum. (…)

WIĘCEJ >

Pieczony surowy boczek z buraczkami

Boczek: Czosnek obrać i pokroić każdy ząbek na 3 części Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec, np. żaroodporne Wkładamy mięso (…)

WIĘCEJ >