Pieczony łosoś z fasolką szparagową
					Pieczony łosoś z fasolką szparagową
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
 - Blachę wykładamy papierem do pieczenia
 - Na papier kładziemy łososia, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i posypujemy przyprawami
 - Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
 - Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
 - Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
 - Na talerz kładziemy łososia, a obok nakładamy fasolkę oraz komosę i całość posypujemy posiekaną zieleniną
 
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.
Łososia może podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu, możesz również dodać więcej warzyw np. pomidory.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
 - Łosoś dziki (świeży) (180 g)
 - Komosa ryżowa biała (100 g)
 - Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
 - Sok z cytryny (bio) (6 ml)
 - Koper (świeży) (3 g)
 - Sól himalajska (1.5 g)
 - Pieprz czarny (1.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
