fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony mostek wieprzowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b5c2fa3-3572-45ca-9700-89ceba007f13
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony mostek wieprzowy

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy wszystkie przyprawy oraz zieleninę i mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy tłuszczem z przyprawami
  • Warzywa obieramy
  • Marchewki i cebulę kroimy na kawałki
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy warzywami, przykrywamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki (ok. 8 godz.)
  • Po tym czasie piekarnika nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Z naczynia żaroodpornego ściągamy folię i wkładamy naczynie do piekarnika na ok. 50-60 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (1000 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (8 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pomidory nadziewane szpinakiem i zapiekane z mozzarellą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Szpinak drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak, dodajemy przyprawy (sól) i smażymy przez ok. 3-4 minuty Do miski wsypujemy bułkę tartą, dodajemy szpinak, posiekaną zieleninę oraz…

WIĘCEJ >

Kurczak w porach ze szparagami

Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) Mięso kroimy w paski Por kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso, szparagi oraz przeciśnięty przez praskę czosnek…

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków, indyka i awokado

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Buraki dokładnie szorujemy, a następnie zawijamy w folię aluminiową i układamy na blachę Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut Mięso nacieramy tłuszczem (olejem kokosowym) i przyprawami,…

WIĘCEJ >

Włoskie burgery wołowe

Orzechy mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z orzechami Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z orzechami Do miski z orzechami dodajemy mięso…

WIĘCEJ >