fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony mostek wieprzowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0b5c2fa3-3572-45ca-9700-89ceba007f13
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony mostek wieprzowy

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy wszystkie przyprawy oraz zieleninę i mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy tłuszczem z przyprawami
  • Warzywa obieramy
  • Marchewki i cebulę kroimy na kawałki
  • Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy warzywami, przykrywamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki (ok. 8 godz.)
  • Po tym czasie piekarnika nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Z naczynia żaroodpornego ściągamy folię i wkładamy naczynie do piekarnika na ok. 50-60 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (1000 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (90 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Rozmaryn (świeży) (8 g)
  • Cząber suszony (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Obieraczka do warzyw, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Zupa z rzepy z gryczanymi chrupkami

Zupa Czosnek obieramy Z pora odkrawamy białą część i kroimy ją w cienkie plasterki Rzepę obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki Boczek kroimy w paski Do garnka wkładamy boczek, dodajemy tłuszcz i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa z ananasem duszona w mleku kokosowym

Cebulę obrać i pokroić. Ananasa obrać, pokroić w plastry około dwucentymetrowe i potem nożykiem naokoło odciąć skórę i okrągły twardy środek plastra Rozgrzać dużą patelnię (najlepiej taką wysoką), na suchą patelnię wrzucić wątróbki a następnie…

WIĘCEJ >

Pieczeń z sarniny z ziemniakami

Pieczeń z sarniny Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i smarujemy równomiernie marynatą Następnie przenosimy mięso do szklanego naczynia i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz. (na całą noc) Po tym czasie piekarnik rozgrzewamy do temp….

WIĘCEJ >