fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety wieprzowe po kajeńsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cac977c43-b81f-4bfa-9d63-99a2af11974c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety wieprzowe po kajeńsku

Przygotowanie

  • Mięso wkładamy do miski (niemetalowej), polewamy sokiem ananasowym i sosem sojowym, przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Co ok. 30 minut obracamy mięso na drugą stronę
  • Mięso wyciągamy z marynaty i kładziemy na deskę
  • Do osobnej miski wsypujemy przyprawy (pieprz, tymianek, paprykę) i mieszamy, a następnie posypujemy tą mieszanką mięso z każdej strony
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
  • Następnie przenosimy mięso na talerz, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 5 minut
  • Zwiększamy ogień i kładziemy na patelnię przekrojone na pół limonki, które podgrzewamy przez ok. 2 minuty
  • Mięso skrapiamy sokiem z limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Sok z ananasa 100% (250 g)
  • Limonka (140 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone owoce z kruszonką

Ciasto: Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki Umieścić wszystkie owoce w misce, dodać miód, mąkę kokosową i cynamon Wymieszać składniki Nasmarować naczynie żaroodporne olejem kokosowym Umieścić owoce w naczyniu, a następnie posypać…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Wątróbka pieczona z jabłkami

Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu Jabłka kroimy w 8 ćwiartek Cebulę kroimy na pół i w plasterki Szklimy na tłuszczu Dodajemy majeranek Dodajemy jabłko i wątróbkę…

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >