fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety wieprzowe po kajeńsku

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-241
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety wieprzowe po kajeńsku

Przygotowanie

  • Mięso wkładamy do miski (niemetalowej), polewamy sokiem ananasowym i sosem sojowym, przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Co ok. 30 minut obracamy mięso na drugą stronę
  • Mięso wyciągamy z marynaty i kładziemy na deskę
  • Do osobnej miski wsypujemy przyprawy (pieprz, tymianek, paprykę) i mieszamy, a następnie posypujemy tą mieszanką mięso z każdej strony
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
  • Następnie przenosimy mięso na talerz, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 5 minut
  • Zwiększamy ogień i kładziemy na patelnię przekrojone na pół limonki, które podgrzewamy przez ok. 2 minuty
  • Mięso skrapiamy sokiem z limonki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Sok z ananasa 100% (250 g)
  • Limonka (140 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń, ser, jajo, awokado

Ser, jajo, awokado Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół Awokado obieramy, kroimy na pół (pestkę usuwamy), a następnie w…

WIĘCEJ >

Zupa z pesto i fasoli

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Pomidora sparzamy,…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym

Ozorki Ozór płuczemy pod bieżącą wodą i przenosimy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do garnka z ozorem Wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy przez…

WIĘCEJ >