Pierś z kurczaka z ananasem
Pierś z kurczaka z ananasem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Piersi kroimy wzdłuż na pół, tak aby powstały cieńsze plastry
- Każdy plaster mięsa kładziemy na papier, a na wierzch kładziemy plaster ananasa
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
- Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i na wierzch ananasa kładziemy plaster sera
- Blachę wkładamy z powrotem do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (300 g)
- Ananas w puszce (120 g)
- Ser żółty (60 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Pierś z kurczaka w ziemniaczanej panierce
Piersi kroimy wzdłuż, tak aby powstały cieńsze kawałki Następnie każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę siekamy i dodajemy do ziemniaków Do miski…
WIĘCEJ >Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa
Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione) Cukinię kroimy w plastry Pomidorki…
WIĘCEJ >Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową
Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….
WIĘCEJ >Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami
Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….
WIĘCEJ >