fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b332f40-3fd2-4338-ae6d-ad9fe9586ce3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową

Przygotowanie

Grillowana pierś z kurczaka

  • Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Na patelnię kładziemy mięso i smażymy przez ok. 12-15 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę i polewając pozostałą marynatą

Fasolka szparagowa

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie odcedzamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, grillowanych piersi.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Grillowana pierś z kurczaka

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Czosnek (2.5 g)
  • Sos sojowy (2.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Fasolka szparagowa

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta Następnie posypujemy nasionami słonecznika Skrapiamy…

WIĘCEJ >

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć) Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową…

WIĘCEJ >

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >