Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową
Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową
Przygotowanie
Grillowana pierś z kurczaka
- Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy
- Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
- Rozgrzewamy patelnię
- Na patelnię kładziemy mięso i smażymy przez ok. 12-15 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę i polewając pozostałą marynatą
Fasolka szparagowa
- Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie odcedzamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, grillowanych piersi.
Autor
Lista składników
Grillowana pierś z kurczaka
- Kurczak pierś (150 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Miód lipowy (6 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Czosnek (2.5 g)
- Sos sojowy (2.5 g)
- Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Fasolka szparagowa
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Grillowana pierś z indyka na warzywach
Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa dokładnie nacieramy „marynatą” i…
WIĘCEJ >Grillowana pierś z kurczaka z grzybami na bobie
Grillowana pierś z kurczaka Do miski wlewamy tłuszcz, ocet oraz sos sojowy, dodajemy miód, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy i wkładamy do miski z marynatą, a następnie…
WIĘCEJ >Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami
Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….
WIĘCEJ >Pieczona pierś z kaczki z żurawiną
Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 strony (aby powstały drobne rąby) na połowę głębokości skóry. Przyprawić z obu stron pieprzem i…
WIĘCEJ >