fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kurczaka w ziemniaczanej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5545bdf9-6fba-44d6-a49e-6e194bf927c7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pierś z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Przygotowanie

  • Piersi kroimy wzdłuż, tak aby powstały cieńsze kawałki
  • Następnie każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą
  • Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę siekamy i dodajemy do ziemniaków
  • Do miski wybijamy jajo, dodajemy mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Każdy kawałek mięsa moczymy w ziemniaczanym cieście, kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na lekko złocisty kolor

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka orkiszowa (36 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiące kanapki z kurczakiem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Paprykę kładziemy na środkowej półce w piekarniku i pieczemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż skóra zacznie się wybrzuszać)…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Krem z marchewki i selera z pietruszką i oliwą

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15 minut…

WIĘCEJ >

Panierowany schabowy z kapustą

Panierowany schabowy Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy z błon, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm Następnie kładziemy plastry mięsa na deskę, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem do…

WIĘCEJ >