fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka w ziemniaczanej panierce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5545bdf9-6fba-44d6-a49e-6e194bf927c7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Przygotowanie

  • Piersi kroimy wzdłuż, tak aby powstały cieńsze kawałki
  • Następnie każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą
  • Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę siekamy i dodajemy do ziemniaków
  • Do miski wybijamy jajo, dodajemy mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Każdy kawałek mięsa moczymy w ziemniaczanym cieście, kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na lekko złocisty kolor

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (300 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka pszenna (36 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Oiersi z kurczaka kładziemy na desce Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie Palcami poszerzamy otwór Wpychamy w otwór ser Mięso z góry solimy i pieprzymy Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym Dodajemy…

WIĘCEJ >

Mleko makowe

Przepłukany mak wrzucamy do wysokiego naczynia, zalewamy ostudzoną wodą i zostawiamy na 8 godzin, czy np. na noc. Po tym czasie mieszankę blendujemy przez kilka minut na mleko razem z wybranym słodem i przelewamy do drugiego…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >