fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z kurczaka z warzywami w sosie sojowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb7ae240-d690-49c8-8ff7-70a360b6e607
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z kurczaka z warzywami w sosie sojowym

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Do miski wlewamy sok z cytryny oraz połowę sosu sojowy, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Do miski z sosem przenosimy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 20-30 minut
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy
  • Papryki kroimy w większą kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy brokuł oraz papryki i podsmażamy przez ok. 4-5 minuty
  • Dodajemy mięso wraz z marynatą, dolewamy pozostały sos sojowy i smażymy przez ok. 8-10 minut (do miękkości mięsa)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (450 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Brokuł (200 g)
  • Papryka żółta (50 g)
  • Sos sojowy (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sok z cytryny (24 ml)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu  Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne Pieczemy 10 min Warzywa…

WIĘCEJ >

Ryż z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew obieramy i kroimy w plastry Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce

Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą Pokroić w plastry Ananasa obrać ze skóry Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek Przekroić plastry na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Grillujemy pokrojone owoce z…

WIĘCEJ >