fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z kurczaka w cieście z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77dbdc3d-1d1e-4996-adef-78eb785eadc5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kurczaka w cieście z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Mięso oczyszczamy i kroimy w skośne plastry
  • Następnie każdy plaster mięsa przyprawiamy solą
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko oraz dodajemy mąkę (4/5 ilości) i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Do miski z ciastem wsadzamy plastry mięsa, a następnie wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
  • W tym czasie przygotowujemy fasolkę
  • Odcinamy końcówki fasolki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Do osobnej miski wsypujemy pozostałą mąkę
  • Plastry mięsa nadziewamy na widelec, obtaczamy w mące i kładziemy na patelnię
  • Mięso smażymy z każdej strony po ok. 5-7 minut (na złoto-brązowy kolor)
  • Usmażone mięso przenosimy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Na talerze nakładamy mięso, a obok fasolkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kurczaka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (800 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (600 g)
  • Mąka orkiszowa (250 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Czosnek granulowany (1.5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pierś z kurczaka w ziemniaczanej panierce

Piersi kroimy wzdłuż, tak aby powstały cieńsze kawałki Następnie każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą Ziemniaki obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka z ziemniakami

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i (…)

WIĘCEJ >

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i (…)

WIĘCEJ >