fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85937b21-b109-42ba-816f-3612cfa4ecfa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami

Przygotowanie

Grillowana pierś z kurczaka

  • Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Na patelnię kładziemy mięso i smażymy przez ok. 12-15 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę i polewając pozostałą marynatą

Szparagi

  • Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut, a następnie odcedzamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, grillowanych piersi.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Grillowana pierś z kurczaka

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Czosnek (2.5 g)
  • Sos sojowy (2.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Szparagi

  • Szparag zielony (200 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Praska do czosnku, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Sandacz, ziemniaki, brokuł

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy rybę, polewamy tłuszczem,…

WIĘCEJ >

Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym

Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z koperkiem Brzoskwinię kroimy na ćwiartki (pestkę usuwamy) Na kanapkę nakładamy brzoskwinię oraz śledzia i posypujemy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka makaronowa z papryką

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Papryki kroimy w drobną kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Piekarnik nagrzewamy…

WIĘCEJ >