Pizza supreme
Pizza supreme
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki
- Paprykę kroimy w cienkie słupki
- Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Bułki kroimy na pół i na każdej połowie rozsmarowujemy przecier pomidorowy
- Na każdej połówce układamy warstwami szynkę, cebulę, pieczarki oraz paprykę i posypujemy przyprawami (ziołami prowansalskimi) oraz serem
- Bułki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pizz.
Autor
Lista składników
- Bułka pszenna (320 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Szynka parmeńska (200 g)
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Ser Mozzarella (200 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Przecier pomidorowy (100 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…
WIĘCEJ >Szparagi grillowane z warzywami
Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa Smażymy po 2-3 min z każdej strony Lekko solimy i pieprzymy
WIĘCEJ >Skrzydełka musztardowe
Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…
WIĘCEJ >Szynka z cielęciny, boczku i grzybów podawana z sałatką
Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…
WIĘCEJ >