fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pizza supreme

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-319
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pizza supreme

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki
  • Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Bułki kroimy na pół i na każdej połowie rozsmarowujemy przecier pomidorowy
  • Na każdej połówce układamy warstwami szynkę, cebulę, pieczarki oraz paprykę i posypujemy przyprawami (ziołami prowansalskimi) oraz serem
  • Bułki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pizz.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka pszenna (320 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Szynka parmeńska (200 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Ser Mozzarella (200 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Przecier pomidorowy (100 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…

WIĘCEJ >

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa Smażymy po 2-3 min z każdej strony Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Skrzydełka musztardowe

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Szynka z cielęciny, boczku i grzybów podawana z sałatką

Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…

WIĘCEJ >