Pizza supreme
Pizza supreme
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki
- Paprykę kroimy w cienkie słupki
- Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Bułki kroimy na pół i na każdej połowie rozsmarowujemy przecier pomidorowy
- Na każdej połówce układamy warstwami szynkę, cebulę, pieczarki oraz paprykę i posypujemy przyprawami (ziołami prowansalskimi) oraz serem
- Bułki kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 cynamonki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z cynamonem.
Autor
Lista składników
Ciasto
- Mąka orkiszowa (500 g)
- Mleko kokosowe (280 ml)
- Jajo kurze (102 g)
- Masło (70 g)
- Cukier trzcinowy (50 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Drożdże w proszku (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Nadzienie
- Masło (70 g)
- Cukier trzcinowy (65 g)
- Cynamon mielony (20 g)
- Cukier waniliowy (trzcinowy) (20 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
Lukier
- Cukier puder (trzcinowy) (180 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.