fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasto cynamonowo-orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d68eeda-71c3-426f-a7d3-7ce0c681621f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasto cynamonowo-orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy siekamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem (olejem rzepakowym) i wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wybijamy jaja, dosypujemy cukier i ucieramy
  • Do osobnej miski wkładamy banana i rozgniatamy widelcem
  • Dodajemy jaja z cukrem, dolewamy tłuszcz (oliwę) oraz wodę i całość dokładnie mieszamy
  • Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy (cynamon) oraz orzechy i delikatnie mieszamy
  • Ciasto przenosimy do blachy, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 50 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka razowa (350 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Banan (120 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Orzech pekan (100 g)
  • Woda (80 ml)
  • Proszek do pieczenia (8 g)
  • Cynamon mielony (6 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (5 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do (…)

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa (…)

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się (…)

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło (…)

WIĘCEJ >