Plastry z bakłażana z mozzarellą
Plastry z bakłażana z mozzarellą
Przygotowanie
- Bakłażana kroimy w cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy plastry bakłażana i smażymy po ok. 3-4 minuty z każdej strony (do zarumienienia)
- Mozzarellę kroimy w plastry, a następnie układamy na plastry bakłażana, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się mozzarelli (ok. 5-7 minut)
- Zieleninę siekamy
- Na talerzu układamy plastry bakłażana z mozzarellą i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z bakłażanem.
Autor
Lista składników
- Bakłażan (240 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Olej MCT (10 ml)
- Oregano suszone (3 g)
- Pieprz czarny (1 g)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.