fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Plastry z bakłażana z mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4d1dfd02-e81b-4f96-99df-46b457042ef0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Plastry z bakłażana z mozzarellą

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w cienkie plastry i przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy plastry bakłażana i smażymy po ok. 3-4 minuty z każdej strony (do zarumienienia)
  • Mozzarellę kroimy w plastry, a następnie układamy na plastry bakłażana, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się mozzarelli (ok. 5-7 minut)
  • Zieleninę siekamy
  • Na talerzu układamy plastry bakłażana z mozzarellą i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z bakłażanem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Ser mozzarella (100 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy do piekarnika na 20 minut W tym czasie ugotować ryż w wrzącej, osolonej wodzie do…

WIĘCEJ >