fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica w musztardowej marynacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0c902660-20f1-4dd8-9bcc-6f2d0c4af7bd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica w musztardowej marynacie

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy musztardę, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Mięso smarujemy musztardą i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. (ale nie dłużej)
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 kawałki, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5-7 minut (fasolka powinna być miękka, ale wciąż chrupiąca)
  • Ugotowaną fasolkę odcedzamy, studzimy pod strumieniem zimnej wody i odstawiamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę skrapiamy tłuszczem i wstawiamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty
  • Na blachę kładziemy mięso i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Następnie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 5-10 minut
  • Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki i przenosimy do miski
  • Dodajemy fasolkę oraz szpinak i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w plastry i układamy na talerzach, a obok nakładamy sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
  • Szpinak (250 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Pieprz czarny (6 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Polędwica z grzybami w cieście

Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w cienkie plasterki Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtko i dokładnie roztrzepujemy Mięso (…)

WIĘCEJ >

Polędwica wieprzowa z miodem

Marchew z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Piekarnik (…)

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z imbirem

Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek (…)

WIĘCEJ >