fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica w musztardowej marynacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0c902660-20f1-4dd8-9bcc-6f2d0c4af7bd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Polędwica w musztardowej marynacie

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy musztardę, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Mięso smarujemy musztardą i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. (ale nie dłużej)
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 kawałki, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5-7 minut (fasolka powinna być miękka, ale wciąż chrupiąca)
  • Ugotowaną fasolkę odcedzamy, studzimy pod strumieniem zimnej wody i odstawiamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę skrapiamy tłuszczem i wstawiamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty
  • Na blachę kładziemy mięso i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Po tym czasie obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Następnie wyciągamy mięso z piekarnika, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 5-10 minut
  • Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy
  • Rzodkiewki kroimy w plasterki i przenosimy do miski
  • Dodajemy fasolkę oraz szpinak i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso kroimy w plastry i układamy na talerzach, a obok nakładamy sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
  • Szpinak (250 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Pieprz czarny (6 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Schab z gotowaną marchewką

Marchewkę kroimy w słupki, przekładamy do garnka i gotujemy Mięso rozbijamy tłuczkiem do mięsa i dusimy na patelni z odrobiną wody i masłem Doprawiamy solą i pieprzem Po około 15 minutach jest gotowy Duszony schab…

WIĘCEJ >

Kedgeree z ryżem curry

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelni kładziemy rybę, dolewamy mleko i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Owocowa owieczka

Banana kroimy w plastry (razem ze skórką) Z kiwi wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek Winogrono kroimy w bardzo cienkie plastry Jabłko kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt owieczki, tak…

WIĘCEJ >