fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica wołowa z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd2e11a79-57a2-4d55-8124-30c10751ac71
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica wołowa z imbirem

Przygotowanie

  • Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu i sok z limonki, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Z mięsa usuwamy widoczny tłuszcz, a następnie wkładamy mięso do miski z marynatą i mieszamy, tak aby było równomiernie nią pokryte
  • Miskę przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
  • Po tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy mięso (marynaty nie wylewamy) i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Następnie ściągamy mięso z patelni i wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, aby nie wyschło
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Papryki kroimy w słupki (pestki usuwamy)
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz oraz marynatę i podgrzewamy
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 3 minuty
  • Dodajemy papryki i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Mięso kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach, a obok układamy cebulę z paprykami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (680 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z limonki (bio) (18 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Polędwica wieprzowa z miodem

Marchew z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Piekarnik (…)

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z papryką

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Mięso kroimy w plastry Pomidory kroimy w ósemki Paprykę kroimy w większą kostkę Na (…)

WIĘCEJ >

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i (…)

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Polędwiczkę kroimy na grube kawałki.  Miętę kroimy bardzo drobno, mieszamy z octem balsamicznym i szczyptą (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 (…)

WIĘCEJ >