Grillowana polędwica wołowa
Grillowana polędwica wołowa
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna)
- Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy
- Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na ok. 1 godz.
- Grill rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Kładziemy mięso i grillujemy po dwa razy z każdej strony przez ok. 7-9 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwicy z różnych rodzajów mięsa.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (1500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czerwony (3 g)
- Czosnek granulowany (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa rybna, jarzynowa
Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…
WIĘCEJ >Brokuły z chrupiącym serem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brokuł dzielimy na różyczki, a łodygi kroimy w cienkie plastry W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wrzucamy łodygi i gotujemy przez ok. 2-3 minuty…
WIĘCEJ >Omlet z krewetkami
Omlet Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się masy) Następnie omleta przenosimy na talerz, na…
WIĘCEJ >Udka drobiowe gotowane
Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…
WIĘCEJ >