fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowana polędwica wołowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c746d0b11-9440-4abc-8916-5aaa3a6bdf37
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowana polędwica wołowa

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna)
  • Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Grill rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Kładziemy mięso i grillujemy po dwa razy z każdej strony przez ok. 7-9 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwicy z różnych rodzajów mięsa.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (1500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czerwony (3 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Brokuły z chrupiącym serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brokuł dzielimy na różyczki, a łodygi kroimy w cienkie plastry W rondlu zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Do wrzącej wody wrzucamy łodygi i gotujemy przez ok. 2-3 minuty…

WIĘCEJ >

Omlet z krewetkami

Omlet Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się masy) Następnie omleta przenosimy na talerz, na…

WIĘCEJ >

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >