fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Polędwica wołowa z papryką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-209
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Polędwica wołowa z papryką

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Mięso kroimy w plastry
  • Pomidory kroimy w ósemki
  • Paprykę kroimy w większą kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso na talerz (sok z patelni zachowujemy)
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Do miski wlewamy wodę i sos Worcestershire, dodajemy mąkę oraz cukier i dokładnie mieszamy
  • Następnie wlewamy mieszankę na patelnię i dokładnie mieszamy
  • Na patelnię z powrotem kładziemy mięso, dodajemy pomidory, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Na talerze nakładamy ryż, a na wierzch mięso z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (450 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Woda (230 ml)
  • Papryka zielona (200 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Sos Worcestershire (12 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Cukier puder (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana polędwiczka

Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą. Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito…

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >

Panna cotta kokosowa z truskawkami

Panna cotta:  Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek…

WIĘCEJ >

Ryż po tajsku z kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mięsem Chili drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Do miski z mięsem dodajemy sos…

WIĘCEJ >