fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica wieprzowa po barcelońsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c37294471-05a6-4128-8d89-ff428d6a95be
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica wieprzowa po barcelońsku

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do miski wsypujemy przyprawy, dolewamy bulion i dokładnie mieszamy tak, aby powstała konsystencja pasty
  • Mięso nacieramy równomiernie z każdej strony pastą z przypraw, po czym wkładamy do brytfanny
  • Do brytfanny dolewamy wodę, przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy brytfannę z piekarnika i odstawiamy na ok. 30 minut, po czym kroimy mięso w plastry

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z polędwicą.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (1000 g)
  • Woda (125 ml)
  • Chili w proszku (40 g)
  • Bulion mięsny (20 ml)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Goździk mielony (0.5 g)
  • Ziele angielskie mielone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Polędwica z serowym masłem smakowym

Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia) (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina z jabłkami

Mięso kroimy w paski i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą i pieprzem) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy mięso (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z grzybami w cieście

Cebulę obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy w cienkie plasterki Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtko i dokładnie roztrzepujemy Mięso (…)

WIĘCEJ >

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i (…)

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy (…)

WIĘCEJ >