Polędwica z serowym masłem smakowym
Polędwica z serowym masłem smakowym
Przygotowanie
- Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej
- Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia)
- Dodajemy ser (rozdrobniony) i blendujemy do momentu połączenia się składników
- Zawartość blendera przenosimy na folię i zwijamy w osełkę o średnicy ok. 4 cm, skręcając końce folii w przeciwnych kierunkach
- Osełkę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. (aż będzie twarde)
- Następnie kroimy tłuszcz w plasterki o grubości ok. 2 cm i układamy na talerzu, po czym wkładamy do lodówki
- Rozgrzewamy grill
- Mięso powinno mieć temp. pokojową
- Plastry mięsa smarujemy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Mięso kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (lub wg upodobań)
- Mięso podajemy z krążkiem tłuszczu
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (560 g)
- Ser pleśniowy (115 g)
- Masło (90 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)
Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…
WIĘCEJ >Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę Rukolę umyć i odcedzić na sicie Pomidory pokroić na połówki Łososia pokroić w paski Czosnek obrać i drobno pokroić Wszystkie składniki wrzucić do miski Dodać sos Zamieszać, spróbować i ewentualnie…
WIĘCEJ >Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem
Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze…
WIĘCEJ >Makaron warzywny z sosem bolognese
Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…
WIĘCEJ >