fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica z serowym masłem smakowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c452a5c7d-8c20-4c84-818c-320a1347c055
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica z serowym masłem smakowym

Przygotowanie

  • Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej
  • Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia)
  • Dodajemy ser (rozdrobniony) i blendujemy do momentu połączenia się składników
  • Zawartość blendera przenosimy na folię i zwijamy w osełkę o średnicy ok. 4 cm, skręcając końce folii w przeciwnych kierunkach
  • Osełkę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. (aż będzie twarde)
  • Następnie kroimy tłuszcz w plasterki o grubości ok. 2 cm i układamy na talerzu, po czym wkładamy do lodówki
  • Rozgrzewamy grill
  • Mięso powinno mieć temp. pokojową
  • Plastry mięsa smarujemy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Mięso kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (lub wg upodobań)
  • Mięso podajemy z krążkiem tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (560 g)
  • Ser pleśniowy (115 g)
  • Masło (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Grill, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę Rukolę umyć i odcedzić na sicie Pomidory pokroić na połówki Łososia pokroić w paski Czosnek obrać i drobno pokroić Wszystkie składniki wrzucić do miski Dodać sos Zamieszać, spróbować i ewentualnie…

WIĘCEJ >

Kulki tłuszczowe z wędzonym łososiem

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Łososia oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem bolognese

Sos: Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy w nim tłuszcz Wrzucamy mięso mielone Zasmażamy przez 5 minut Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 minut Dodajemy koncentrat pomidorowy, zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >