fbpx
Szukaj
open close

Polędwica z serowym masłem smakowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c452a5c7d-8c20-4c84-818c-320a1347c055
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica z serowym masłem smakowym

Przygotowanie

  • Tłuszcz (masło) powinien być w temp. pokojowej
  • Tłuszcz (masło) wkładamy do blendera i blendujemy przez ok. 2 minuty (do ubicia)
  • Dodajemy ser (rozdrobniony) i blendujemy do momentu połączenia się składników
  • Zawartość blendera przenosimy na folię i zwijamy w osełkę o średnicy ok. 4 cm, skręcając końce folii w przeciwnych kierunkach
  • Osełkę wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. (aż będzie twarde)
  • Następnie kroimy tłuszcz w plasterki o grubości ok. 2 cm i układamy na talerzu, po czym wkładamy do lodówki
  • Rozgrzewamy grill
  • Mięso powinno mieć temp. pokojową
  • Plastry mięsa smarujemy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Mięso kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (lub wg upodobań)
  • Mięso podajemy z krążkiem tłuszczu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (560 g)
  • Ser pleśniowy (115 g)
  • Masło (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Folia spożywcza, Grill, Lodówka, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grillowana polędwica wołowa

Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna) Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy Marynatę wcieramy w mięso i (…)

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 (…)

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie (…)

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min (…)

WIĘCEJ >