fbpx
logo
Szukaj
open close

Polędwica wołowa z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce4492219-dcb2-48dd-9af3-e4a199867784
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Polędwica wołowa z awokado

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy połowę tłuszczu (oliwy) i połowę soku z cytryny, chrzan oraz przyprawy (oregano) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do płaskiego naczynia (niemetalowego), polewamy marynatą i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Awokado z cebulą obieramy, kroimy w cienkie plasterki (z awokado usuwamy pestkę) i przenosimy do miski
  • Dolewamy pozostały tłuszcz (oliwę) i sok z cytryny, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Patelnię grillową smarujemy tłuszczem (olejem)
  • Mięso wyciągamy z marynaty, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
  • Mięso nakładamy na talerze, a na wierzch nakładamy awokado z cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia polędwicy.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (680 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
  • Chrzan tarty (8 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Ryż z oliwkami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ugotowany ryż przenosimy do miski, dodajemy oliwki i mieszamy

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >