fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Portobello z jajem i boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f1ea5e0-b5ae-41a9-aceb-e4e24b50690e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Portobello z jajem i boczkiem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z pieczarek odcinamy nóżki i wydrążamy środek
  • Następnie kładziemy pieczarki na papier (spodem do góry), skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami
  • Do pieczarek wkładamy plastry boczku, wybijamy jajo, ponownie przyprawiamy i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 25 minut
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzach rozkładamy jarmuż oraz pomidory i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy pieczarki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z portobello.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Jarmuż (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane mango z karmelem

Z każdego owocu mango odcinamy po dwa, duże plastry, odcinając możliwie najbliżej pestki, po czym nacinamy miąższ w romby, krojąc do głębokości 3/4, tak aby nie naruszyć skórki Miąższ wokół pestki zachowujemy do innych celów…

WIĘCEJ >

Papryka z wołowiną i mozzarellą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy nasiona Na papier kładziemy połówki papryki i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut Na patelni…

WIĘCEJ >

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). Polewamy je z wierzchu łyżeczką oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika. Indyka mieszamy z mąką,…

WIĘCEJ >

Sałatka z kiszonego ogórka

Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…

WIĘCEJ >