fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka jarzynowa z portobello

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0648c3ba-6e9f-42d6-af9d-5b0ca95c38b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka jarzynowa z portobello

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
  • Czosnek obieramy, kroimy w plastry i kładziemy obok pieczarek
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut
  • Pomidorki kroimy na pół i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy szpinak oraz czosnek i mieszamy
  • Na wierzch sałatki kładziemy pieczarki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z migdałami

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy mąkę, wlewamy białka oraz połowę sosu sojowego i całość dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie gotujemy mięso we wrzącej…

WIĘCEJ >

Deser z musli i borówkami

Jogurt dokładnie mieszamy z miodem Na spód pucharków wsypujemy trochę granoli, następnie wlewamy jogurt, wsypujemy pozostałą granolę oraz borówki i całość posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Ziołowe paluszki ziemniaczane

Chili drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm i przenosimy do miski Do osobnej…

WIĘCEJ >

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę W garnku rozgrzewamy masło…

WIĘCEJ >