fbpx
logo
Szukaj
open close

Portobello z warzywami i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fd91da7-c58f-4393-928e-56a48d8dc0e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Portobello z warzywami i serem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
  • Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut (pieczemy do momentu, aż pieczarki puszczą sok)
  • Nóżki drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę, cukinię i pomidorki kroimy w drobną kostkę
  • Z piekarnika wyciągamy blachę
  • Na pieczarki wylewamy sos pomidorowy, dodajemy pokrojone warzywa oraz nóżki pieczarek, posypujemy pieczarki serem i wkładamy z powrotem do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cukinia zielona (50 g)
  • Papryka czerwona (50 g)
  • Passata pomidorowa (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Ser Parmezan (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Orientalne steki teriyaki

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy 1/3 ilości sosu sojowego i dokładnie mieszamy Do miski wkładamy mięso i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą Następnie owijamy…

WIĘCEJ >

Krupnik z komosy ryżowej (wegański / wegetariański)

Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…

WIĘCEJ >

Sok z cytryny

Cytrynę umyć Przekroić i wycisnąć sok

WIĘCEJ >

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Kalafior dzielimy na różyczki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy kalafior, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy…

WIĘCEJ >