fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Portobello z serem i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce1a1bf0-e31d-49c9-b70f-fafb1902f12d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Portobello z serem i papryką

Przygotowanie

  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki
  • Nóżki drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
  • Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy i zalewamy zimną wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy nóżki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Ser ścieramy na grubych oczkach do miski
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy na patelnię połowę sera i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do pieczarek nakładamy farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem oraz papryką mieloną
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z pieczarkami portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Ser żółty (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Sałatka z rukolą i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne  Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety  Sorbety: Obieramy banany…

WIĘCEJ >

Kremowe placki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Cebulę obieramy i drobno siekamy Jaja…

WIĘCEJ >