fbpx
logo
Szukaj
open close

Portobello z serem i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce1a1bf0-e31d-49c9-b70f-fafb1902f12d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Portobello z serem i papryką

Przygotowanie

  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki
  • Nóżki drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
  • Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy i zalewamy zimną wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy nóżki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Ser ścieramy na grubych oczkach do miski
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy na patelnię połowę sera i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do pieczarek nakładamy farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem oraz papryką mieloną
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z pieczarkami portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Ser żółty (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Masło (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Portobello ze świeżymi warzywami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki (…)

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z portobello

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki (…)

WIĘCEJ >

Portobello z warzywami i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki Następnie smarujemy (…)

WIĘCEJ >

Portobello z jajem sadzonym

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki Następnie układamy pieczarki (…)

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż (…)

WIĘCEJ >