fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Portobello z serem i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce1a1bf0-e31d-49c9-b70f-fafb1902f12d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Portobello z serem i papryką

Przygotowanie

  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy, obieramy ze skóry i odcinamy nóżki
  • Nóżki drobno siekamy
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
  • Do wrzącej wody wkładamy kapelusze i gotujemy przez ok. 1 minutę, a następnie odcedzamy i zalewamy zimną wodą
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy nóżki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Ser ścieramy na grubych oczkach do miski
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy na patelnię połowę sera i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do pieczarek nakładamy farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem oraz papryką mieloną
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z pieczarkami portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Ser żółty (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

Słoninę kroimy w kostkę, przenosimy na patelnię i zaczynamy smażyć Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Marchew obieramy i kroimy w kostkę Warzywa dodajemy do podsmażonej słoniny, mieszamy i całość smażymy przez…

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >

Paprykowe jajka

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół Na każdą połówkę jaja nakładamy majonez i posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >