fbpx
logo
Szukaj
open close

Portobello ze świeżymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd854c345-1131-44a6-9085-1599483424c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Portobello ze świeżymi warzywami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i smarujemy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut (pieczemy do momentu, aż pieczarki puszczą sok)
  • Pomidora i paprykę kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Pieczarki wyciągamy z piekarnika i nakładamy do nich warzywa oraz zieleninę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryżanka z rodzynkami i nerkowcami

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy bakaliami

WIĘCEJ >

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Chrzan myjemy i obieramy Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

WIĘCEJ >

Kurczak z migdałami

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy mąkę, wlewamy białka oraz połowę sosu sojowego i całość dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie gotujemy mięso we wrzącej…

WIĘCEJ >

Jarzynówka (zupa)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 10-12 minut (na małym ogniu) Marchewki obieramy, kroimy w pół plastry i przenosimy do garnka Ziemniaki obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >