Portobello ze świeżymi warzywami
Portobello ze świeżymi warzywami
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i smarujemy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5-10 minut (pieczemy do momentu, aż pieczarki puszczą sok)
- Pomidora i paprykę kroimy w kostkę
- Zieleninę drobno siekamy
- Pieczarki wyciągamy z piekarnika i nakładamy do nich warzywa oraz zieleninę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (240 g)
- Pomidor (85 g)
- Papryka czerwona (55 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Szczypiorek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Bułeczki z szynką, serem i selerem
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy do miski z serem Seler kroimy na małe kawałki, dodajemy do miski…
WIĘCEJ >Wegeta warzywna
Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…
WIĘCEJ >Sałatka z owoców sezonowych – lato
Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce
WIĘCEJ >