fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kanapki portobello z jajem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8af0ed1f-d24c-47c8-a86d-70235a542e34
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kanapki portobello z jajem

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Z pieczarek odcinamy trzonki
  • Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut
  • Następnie wyciągamy blachę z piekarnika i do każdej pieczarki wybijamy jajo
  • Blachę wkładamy z powrotem do piekarnika na ok. 5-8 minut (do momentu ścięcia się białek)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bób z pomidorami i ziołami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę grubo siekamy Bób obieramy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dolewamy wino i…

WIĘCEJ >

Koktajl z natką pietruszki i ogórkiem

Myjemy natkę pietruszki, ogórka i jabłko Obieramy banana Umieszczamy wszystkie składniki do blendera i dolewamy szklankę wody Wszystko razem blendujemy

WIĘCEJ >

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – byczek

Z jednej bułki wycinamy głowę byczka, a następnie układamy bułki na jego kształt (do środka wkładamy ser) Marchew obieramy i wycinamy kawałki na kształt rogów, noska i ogonka Z oliwek czarnych wycinamy oczka i kopytka…

WIĘCEJ >