fbpx
logo
Szukaj
open close

Portobello z jajem sadzonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc31bdedd-2c03-4dff-a465-ae6b73f00c4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Portobello z jajem sadzonym

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
  • Następnie układamy pieczarki w naczyniu żaroodpornym
  • Jaja wybijamy po kolei do miski i delikatnie przelewamy do pieczarek, tak aby nie uszkodzić żółtek
  • Jaja posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczarek portobello.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z warzywami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość dusimy około 10 minut. Co jakiś czas możemy podlać odrobiną wody Dodajemy ugotowany…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >