Portobello z jajem sadzonym
Portobello z jajem sadzonym
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy i odcinamy nóżki
- Następnie układamy pieczarki w naczyniu żaroodpornym
- Jaja wybijamy po kolei do miski i delikatnie przelewamy do pieczarek, tak aby nie uszkodzić żółtek
- Jaja posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia pieczarek portobello.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (240 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron z warzywami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość dusimy około 10 minut. Co jakiś czas możemy podlać odrobiną wody Dodajemy ugotowany…
WIĘCEJ >Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami
Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…
WIĘCEJ >Krem z batatu
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…
WIĘCEJ >